Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Kurs

Juniortrening 2022


 
Velkommen til Juniorgolf på Tyrifjord Golfklubb!

På Tyrifjord ønsker vi å tilby barn og ungdom i alderen 6 til 19 år, jenter som gutter, et aktivt golfmiljø på Storøya og på våre treningsfasiliteter. Vi har en klar visjon for vår juniorsatsning, og det er:
·       Golf skal være et naturlig valg for barn og ungdom i valg av idrett i vår region
·       Golf er en idrett som passer barn og ungdom i alle aldre – enten man ønsker å satse aktivt eller har det som en hobby.
Hvis du har spørsmål om noe som helst, så ikke nøl med å ta kontakt med administrasjonen, eller spør en av trenerne/juniorlederen.

Alder 6-9 år:

Utvikling av golfferdigheter skal skje gjennom inspirerened øvelser og lek. Enkle ting som å ha riktig hånd nederst på golfkølla og en parallell oppstilling kommer tildlig i perioden, og kompletteres seinere med ballplassering og balanse. Stasjonsøvelser med hyppige rotasjoner og veldig enkle instruksjoner brukes.


Alder 10-12 år

All innlæring skal fortsatt skje med leken i fokus. Det er meget viktig at vanskelighetsgraden på øvelser ligger på et passende nivå da mestringsfølelsen er avgjørende for om barn skal fortsette. Individuell tilpasning er viktig da det er stor variasjon i modenhet.

Det er viktig å skape køllehastighet i denne alderen. Grep, oppstilling, balanse ballplassering og sikte begynner å ta form. Det kan være vanskelig å skape en god oppstilling i denne alderen avhengig av hvor barnet befinner seg i sin vekstkurve. Utviklingen av et enkelt slagreportoar begynner med forståelsen; at det går an å slå ballen på forskjellige måter for å påvirke ballflukt. Lar barna leke og oppdage. Vi går nå mer i detalj på golfens ulike nærspillsslag. Vi ønsker også å introdusere konkurranselik trening, og da i første omgang konkurranse mot seg selv. Alder 13-15 år

Det er lett å ta golfen for alvorlig i denne alderen, så vi skal ikke glemme leken. Selvfølgelig skal det trenes mye med stort fokus, men skal spillerne opp i 10.000 treningstimer, må det være skikkelig gøy mesteparten av tiden. Vi skal huske at en veldig liten del av de 10.000 timene kommer gjennom organisert trening. Først mot slutten av perioden begynner prestasjonen og konkurransen å være en større del av spillet og treningen.

Køllehatighet er fortsatt en sentral del i den golfspesifikke utviklingen, men retning blir mer viktig. Et bredt slagreportoar sklal videreutvikles innenfor så vel korte som lange slag. GOBBS blir mer detaljert utviklet enn tidligere, og vi ønsker å etablere en forståelse for hvordan det påvirker ballens flukt. Litt av spillerens "identitet" skapes i denne alderen. Det etableres et grunnslag (slaget som brukes så ofte som mulig i spill).

Spilleforståelse og taktiske elementer ontroduseres uten å ødelegge den innlærte, offensive spillestilen. Spillerne skal ha et klart bilde av hvor langt man slår med hver enkelt kølle og kunne velge slag etter ballens lie. Det oppfordres til mye banespill, gjerne med innslag av lek og spilleøvelser. Banespillet er også viktig for å identifisere egne svakheter. Statistikk skal introduseres for evaluering av spillet. Ungdommene skal lære seg å lage baneguider som gjør dem kjent med banen etter spillernes egne ønsker og behov. Guiden skal gjøre det mulig å legge en strategi basert på styrker og svakheter - og inneholde alle nøkkelavstander.


Treningsgrupper og tider:

Yngre junior Holeværingen 5-11 år
    Mandager: 17:00 - 18:00

Eldre junior 12-19 år
    Mandager: 17:00 – 18:00
  

Treningsfokus 2022 Eldre junior

16/5 - Grunnsving og GOBBS
23/5 - Jern

30/5 - Chipping/putting
6/6 - Pitching/bunkerslag
13/6 - Wood/Hybrid
20/6 - Teori/Strategi / Golfjenterne!


22/8  - Driver
29/8 - Pitching/Bunkerslag
5/9 - Chipping/putting
12/9 - Wood/Hybrid
19/9 - Avslutning


Vel møtt!

Trond Hindrum
Sparebank 1
Sundvollen Hotell
G. Sætheren
Mesterhus
Palerud
Pergo
Fossen Utvikling
Skue Sparebank
Tronrud Eiendom
ECIT
Arktis Bentzen
RohneSelmer
Kleivstua
Norsk Gulvservice
All Golf Services
Reklameservice
Tømrermester G Sætheren
Skogr