Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Klubben

Veien til Golf (VtG) kurs - høst

Publisert: 1. august 2017  av Adm.

For å komme ordentlig i gang med golf må du gjennom et kurs som gir nødvendig kunnskap om regler og praksis.

Hvordan kommer du i gang med golf?

HVA ER GOLF?
     En ball spilles fra et bestemt utslagssted til et bestemt hull i bakken på færrest mulig slag. Underveis møter man diverse utfordringer i form av tykt gress, busker, trær og kratt, vannhinder og sandbunkere. I tillegg er vær og vind en medvirkende faktor.

 


GOLF - EN IDRETT FOR ALLE!
     Golf er en av verdens største idretter og en av de største også i Norge. De alle fleste kan spille golf, enten man er ung eller gammel, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer. Golf er gøy, sosialt, og man kan spille sammen - uavhengig av om man er nybegynner eller øvet.


HVORDAN SPILLES GOLF?
     Golf spilles på en golfbane vanligvis med 9 eller 18 hull.  Spillets grunnleggende idé er ganske enkel. En ball spilles fra et bestemt utslagssted til et bestemt hull i bakken på færrest mulig slag. Underveis møter man diverse utfordringer i form av høy gress, busker, trær og kratt, vannhinder og sandbunkere.

ER GOLF KOSTBART?
     Ikke nødvendigvis på samme måte som de fleste idretter finnes det også i golf mange klubber og mye forskjellig utstyr i velge mellom. I starten trengs det ikke sarlig mye utstyr. Noen køller (kan lånes l oppstarten), en golfbag, noen baller, vanliige klær og joggesko gjør nytten. Det er slik at jo mer du spiller i din hjemmeklubb, dess rimeligere blir hver runde.

TAR GOLF MYE TID?
      Det bestemmer du selv. Å spille en full 18-hulls runde tar circa 4 timer, men man kan selvfølgelig velge å ikke spille alle hullene. 9-hulls runde tar halve tiden, og tid på treningsområdene justerer man selvfølgelig selv.

GOLFENS HELSEVERDI!
     Golf gir mye frisk luft og mosjon. I løpet av en 18-hulls runde går golfspilleren circa 11 kilometer eller 16.000 skritt. Golfspillere har en gjennomsnittlig puls på noe over 100 hjerteslag per minutt og forbrenner mellom 1 500 og 2 500 kcal under en golfrunde.
Golfere lever i gjennomsnitt 5 år lengre enn ikke-golfere. Golf har dermed helt klart en gunstig samfunnsmessig betydning helsemessig sett.

HVORDAN KOMMER DU I GANG MED GOLF?

     Golf er gøy! Du merker raskt om dette er et spill du liker - og hvis det er det, har du en kjempefin idrett/hobby resten av livet!
 

INTRO TIL GOLF KURS
     Hver måned gjennom hele sesongen tilbyr vi gratis "Intro til Golf" kurs. Da kan du komme og finne ut litt mer om golf, og om dette kan være noe for deg. Alle er hjertelig velkommen!
Se våre nettsider for tidspunkter og påmelding, eller ring proshopen på telefon 32 16 13 60.
  INTRO TIL GOLF KURS - info og påmelding  

GOLF TRENING
     Det er alltid lurt å trene lltt før man setter i gang med selve spillet ute på banen. Dette kan du gjøre på driving rangen og på nærspillsområdet - områder som er spesiallaget for trening.

DRIVING RANGE
     Et stort område for å trene lange slag. Du kjøper en bøtte med baller fra ballmaskinen og setter i gang. Hvis du ikke har utstyr kan du selvfølgelig låne dette fra klubben.

NÆRSPlLLSOMRÅDE
     Her kan du trene på korte slag og putting. Etter hvert det lønne seg å bruke litt tid her.

SPILL PÅ BANE
     På andre siden av veien fra klubbhuset vi har en 6 hulls korthulls bane og hvem som helst kan spille der. Her kan nybegynnere få oppleve golf før de tar det nødvendige "Veien til Golf " kurset. Det er ingen krav til ferdigheter, men et krav om at man skal passe på sikkerheten. 6 hulls banen passer for unge juniorer og nybegynnere, og vi råder alle som er helt ferske til å spille her i begynnelsen – rett og slett for selv-tilfredshetens skyld.

UTSTYR

     Det kreves ikke all verdens av utstyr for å komme igang med golf. Noen køller, en bag til disse, og golfballer, så er du godt igang. I butikken på Tyrifjord vi har utstyr i alle kategorier og prisklasser, og hjelper deg å finne frem til hva som er riktig for deg. Her kan du også låne utstyr for å prøve deg på driving rangen og mens du går på "Veien tll Golf" kurs.
 

VElEN TIL GOLF KURS

     Veien til Golf (VtG) er et kurs for alle som ønsker å komme i gang å spille golf. Selve kurset er i seg selv både sosialt og morsomt, og en fin mulighet til å komme i kontakt med andre som ønsker å komme i gang.
 
KURSPLAN OG PÅMELDING ER NEDERST PÅ SIDEN 
 

     Hensikten med VtG kurs @Tyrifjord er at man vet litt om hvordan man skal forholde seg på en golfbane før man setter i gang og at det skal bli lett å begynne å spille golf. Undervisningen er praktisk rettet, og en stor del av kurset holdes ute på banen. Dette gjør at man raskere kommer i gang med spill, og virkelig får se hva golf er.

     Kurset går over 14 timer og koster kr 1.500,- for voksne og kr 1250,- for juniorer under 18. To betalende foreldre kan ta med seg to juniorer gratis!

     I kursavgften inngår lån av utstyr (hvis du trenger), teorimateriell, fritt spill på korthullsbanen i treningsperioden, og deretter oppfølging på to ganger Happy Golfing (tirsdager 18.00 – 20.00) etter eget ønske.

Golf = sosialt, god mosjon, flott natur, og frisk luft!
     Golf er en fantastisk hobby – uansett alder og fysiske forutsetninger! Man får frisk luft, mosjon, sosial omgang, og ikke minst en fritidsaktivitet man kan holde på med hele livet. Golf skaper et enormt engasjement blant flere millioner mennesker over hele verden, så man skal ikke se helt bort fra at det kan være ganske morsomt også.

     Golf kombinerer det sosiale med mosjon, flott natur og frisk luft. Du kan spille golf sammen med venner, familie, kjæreste, kollegaer eller forretnings-forbindelser. Unge og gamle, nybegynnere og proffer kan spille sammen. Du velger selv hvor mye tid du vil bruke. En times trening, en to-timers ni hulls runde, eller 18 hull når du har tid og lyst.
 
Lett å begynne
     Det er nå lettere å begynne med golf enn noen gang. Alt du trenger er et Veien til Golf kurs uten noen "eksamener". Dette kurset er for alle som har lyst til å starte med golf, og det krever ingen forkunnskaper. Opplegget er at man trener en helg (lørdag og søndag) med instruksjon fra Tyrifjord Golfklubbs instruktør team. Etter kurset er det lagt opp til egentrening (etter behov – én eller flere uker) og to kvelder Happy Golfing. Du velger selv hvor raskt du ønsker å gå frem.


Vi har medlemskap fra kr 1.590 !
 

Bli medlem på Tyrifjord
     Gjennomført VtG kurs og et medlemskap i Tyrifjord Golfklubb gir deg muligheten til å spille på banen på egenhånd umiddelbart etter kurset. Køller kan lånes for hele kurset. I vår golfbutikk har vi alt utstyret du trenger til å fortsette å spille etter kurset. Du vil få mer informasjon om medlemskap på kurset.
 
KURSPLAN OG PÅMELDING ER NEDERST PÅ SIDEN 

PROGRAM
     Lørdag introduseres du til golfen, banen og golfreglene. Det blir svingtrening på drivingrangen og trening av ”putting og chipping” før vi avslutter med spill/demo på banen. Søndag tar vi en gjennomgang av regler, viser hvordan man skal føre scorekort, trener putting og tar for oss etikette (hvordan innpasse seg på banen). Det blir svingtrening på drivingrangen, og spill på korthullsbanen. Vi avslutter med en oppsummering og litt tips om hvordan man går videre med golfen.

 
     Happy Golfing holdes på tirsdager fra 18.00-20.00 og er instruksjon for deg som ønsker litt repetisjon etter kurs. Mer info om dette får du på kurset eller se våre hjemmesider. Du bestemmer selv hvor raskt du ønsker å gå frem etter VtG kurset. Her spiller du på banen sammen med andre nybegynnere og våre instruktører . Fokus her skal være på moro, spille sammen med andre, spilletempo, sikkerhet og hensyn – helt enkelt å passe inn i trafikken på banen.
 
TID
     Lørdag (10.00 - 15.00)
     Søndag (10.00 - 15.00)
     Deretter oppfølging på to ganger Happy Golfing (tirsdager 18.00 – 20.00) etter eget ønske.
     Vi møtes i proshop/klubbhuset 10 min. før oppstartstiden alle dager.
 
KURSAVGIFT 

     Voksen - kr 1 500,-
     Junior (under 18 år)  - kr 1250,-
     To betalende foreldre kan ta med seg to juniorer gratis!

UTSTYR
     Du trenger ikke golfutstyr for å være med på kurset – hos oss får du låne alt du trenger av utstyr for kurset.

PÅMELDING
     Innen kl 17.00 dagen før kurset. Se nedenfor


Når du har meldt deg på – kan du glede deg til…
     • 14 timer med et variert og morsomt kurs.
     • Treningsveiledning fra en av Norges mest erfarne instruktør.
     • Bli kjent med nye golfere på Tyrifjord i et sosialt klubbmiljø.
     • Oppfølging etter kurs, du får mye hjelp til å bli en bedre golfer.
 
     Kursene er avhengig av 4 deltakere for å bli gjennomført. To kurs kan bli slått sammen dersom det ikke er nok deltakere på et kurs. Deltakerne vil eventuelt bli informert om dette i god tid.
 
Startdato Kl.   Plasser Ledig Påmelding
MAI
Lørdag 6.  1000 - 1500 Veien til Golf - 6-7. mai 10    
Lørdag 20.  1000 - 1500 Veien til Golf - 20-21 mai 10    
JUNI
Lørdag 17.  1000 - 1500 Veien til Golf - 17-18. juni 10    
JULI
Lørdag 8.  1000 - 1500 Veien til Golf - 8-9. juli 10    
AUGUST
Lørdag 12.  1000 - 1500 Veien til Golf - 12-13. august 10 5 Påmelding
SEPTEMBER
Lørdag 2.  1000 - 1500 Veien til Golf - 2.-3. september 10 6 Påmelding
Sparebank 1
Sundvollen Hotell
Råd og Regnskap
Statoil
Fugro
Aprimo
Jarmann Gastropub
Ringeriks-Kraft
Dokumentpartner
TveitPark
Tveit Park
Miljø-Merking AS
G. Sætheren
Mesterhus
City Fusion