Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Klubben

Høst på Tyrifjord

Publisert: 5. oktober 2023  av Anna Crawford

Høsten er en fantastisk tid å spille golf på. Her kommer info om høsten her hos oss på Tyrifjord, og hvilke regler vi forholder oss til.

Høsten er en fantastisk tid å spille golf på. Friske morgener, høy luft og fantastiske farger.

Tyrifjord har varit igenom en tuff sommer med både tørke i mai og juni, masse regn i juli og sen kom Hans i aug. Trots det ser vi at banen nærmer seg mer normale tilstander. Men dagerne blir kortere, fuktigere og kallere og vi får mindre vekst når vi får mindre dagslys. Gresset får mindre tid, snart ingen, tid at reperare seg. 

Høsten er her og disse reglerne forholder vi oss til;

Åpningstider golfbanen:
Banen åpner kl 10:00. Det er mørkt på morgonen og vi må gi banemannskapet mulighet til å jobbe i dagslys. De trenger et par timmer ekstra på morgenene nå og de har mye arbeide før vintern kommer.

Åpningstider Proshop:

Man – Søn  10:00 - 15:00
 
Åpningstider Kraft Hull 19 tom uke 40,
siste åpningsdag 8 okt.


Administrasjonen har som altid åpent

Man-Fre 10:00-15:00

 


Frost
Høsten kan gi oss dager hvor vi vil ha frost på banen om morgenen. Ved frost i gresset vil vi ikke kunne slippe spillere ut på banen før den har forsvunnet. Det er de allre første frost dagerne som er mest følsomme for gresset og vi ber at du ikke går ut på banen for å sjekke baneforhold selv. 

Det er Head Greenkeeper som bestemmer når vi kan slippe spillere ut på banen. 

De som jobber i proshopen har ingen ting med det å gjøre, og de kan heller ikke ta en avgjørelse. Men, vi vil inget hellre enn å få deg og alle de andra høst-golferne ut på banen. 

Ved full bane vil de som blir rammet av frost få slettet sin starttid. Der det er mulig vil vi altid prøve å finne en annen starttid.

Vi anbefaler derfor om at du booker litt utpå dagen hvis værmeldingen viser at det skal bli kaldt. Selv om det ikke kjennes ut som at det kan være frost så er det noen hull som ligger mer utsatt en andre. Dette tas med i beregning til hvilken tid banen skal åpne.


Vi anbefaler å alltid sjekke hjemmesiden for oppdatert banestatus (øverst i høyre kolonne). Vær likevel oppmerksom på at det kan bli full banestenging på kort varsel hvis forholdene tilsier det.
 
Planere for frost og sjekk YR, netter med overskyet gir ofte plussgrader på morningen.
 
Når stenger vi for sesongen?
Dette er 1.000.000 kr spørsmålet hver høst og din getting er like god som vår.

Historisk sett så stenger vi pga av for mye nederbør i slutet av oktober, ibland blir vi åpne langt ut i November.  Sesongen 2023 har vist seg vare veldig uforutsigbart.

Det vi vet er at banemanskapet trenger tid til å gjøre banen klar for vinteren og det vil være en del av totalvurdering som avgjør dato for stengning.

 
Sparebank 1
Sundvollen Hotell
G. Stheren
Mesterhus
Palerud
Pergo
Fossen Utvikling
Skue Sparebank
Tronrud Eiendom
ECIT
Arktis Bentzen
RohneSelmer
Kleivstua
Norsk Gulvservice
All Golf Services
Reklameservice
Tmrermester G Stheren
Skogr