Velkommen! Logg inn  eller  opprett en brukerkonto

Klubben

Daglig leder slutter

Publisert: 25. mars 2021  av Adm.

Etter 16 år i Tyrifjord Golfklubb har Derek Crawford valgt å si opp stillingen sin som daglig leder

Derek Crawford slutter i Tyrifjord Golfklubb
 
Etter 16 år i Tyrifjord Golfklubb har Derek «Mr. Happy Golfing» Crawford valgt å si opp stillingen sin som daglig leder. -Jeg har fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Crawford som får sin siste dag i klubben 30. juni i år. 
 

 
En æra er med dette over for Tyrifjord Golfklubb på Storøya, når Crawford nå skal starte som daglig leder på en annen golføy: Oustøen Country Club i Bærum. 
 
-Etter nøye vurdering, forsto jeg at denne muligheten var for spennende til å avslå, sier Crawford, som er glad for at han kan overlate en klubb med god økonomi og en lysende fremtid med nytt innendørssenter og storstilte planer for renovering av banen.
 
Det er med tungt hjerte vi må se Mr Happy Golfing, Derek, forlate klubben vår. Styret har gjort alt vi kan for å få han til å endre mening. Etter at det største sjokket la seg er vi stolt og glad på Dereks vegne.
 
Og Derek kan se tilbake på en lang rekke milepæler i tjeneste for klubben og øya vi alle er så glad i. 
 
-Det har vært en glede å jobbe med styret og klubben gjennom alle disse årene. Jeg er takknemlig for den tilliten jeg har fått som daglig leder her, og jeg har møtt så mange fine og spennende folk på veien, sier Crawford. 
 
Blant høydepunktene hans i klubben og som han vil ta med i den store minneboken er hvordan klubben har satt medlemmene først med blant annet PLUSS-medlemskap, Happy Golfing program og sportslige turneringer som Medals. 

Lokal tilhørighet og BoGlede
Det har alltid vært et mål for klubben å stå sterkt i lokalmiljøet og det nyeste tiltaket vi vil fremheve er satsingen ‘BoGlede’. Vårt løfte om ‘BoGlede’ er at klubben bruker pengene våre lokalt når vi kan, og at vi nå tilbyr gratis golf for barn og unge (opp til 19 år) i regionen vår.
-Det er det som gjør Tyrifjord til en bærekraftig klubb både gjennom og etter koronatiden, sier Crawford.

Les mer om BoGlede her...
 
Hjelp til Sør-Afrika
Godt bevart blant minnene er også fjorårets Zulu weekend som bidro til innsamling av 170 tusen kroner til klubbens to sør-afrikanske ansatte, som satt koronafast i hjemlandet. Les mer om Hjelp til Sør Afrika her...
 
Vi kan også se tilbake på da Suzann Pettersen og den amerikanske golfstjernen Paula Creamer kom til Tyrifjord. En innbringende dag på banen som hentet inn 130 tusen kroner til den internasjonale organisasjonen Right to Play.  
 
Og nå når alle golfvenner i Norge sitter klistret til TVn hver helg og ser det nye norske golfesset Viktor Hovland briljere blant verdens beste golfere, da vet vi at det var i 2014, under NM på Tyrifjord Golfklubb at Hovland tok både NM-pokalen og satte banerekord. Hovland har fortsatt den rekorden.
 
-Det er så mange gode minner, og samtidig ble begge mine barn født og oppvokst her. Halvt skotske, halvt svenske – og holeværinger, sier Crawford. 
 
Selv om Derek slutter skal familien som før bo hjemme i Hole, noen steinkast unna Storøya. Og Dereks kone Anna Crawford styrer fortsatt Tyrifjord Golfshop og klubbens medlemsservice og administrasjon med stø hånd.
 
Unikt engasjement
Derek Crawford er banebrytende i det norske golfmarkedet og har en stemme det lyttes til. I koronatiden har han blant annet introdusert forhåndsbetaling av greenfee.
 
Derek har styrt klubben på en fremragende måte med et engasjement for de ansatte, klubben og idretten som er unik i Norge, og da Derek startet som leder for klubben sto utfordringene i kø. 
 
Som de fleste klubber i golfnorge, hadde vi mistet både medlemmer og sponsorer. Klubben hadde ingen klar strategi og vi viste ikke hvilken retning vi ville gå. Når nå Derek forlater klubben er vi gjeldfri, vi har penger i banken og nye medlemmer strømmer til. En klar og tydelig strategi om veien videre er også forankret i styret og klubben.
 
Ny fremtid med ny bane
På klubbens siste årsmøte i februar godkjente medlemmene styrets planer for ombygging av banens hull 1 til 9 til en stipulert kostnad på 8 millioner kroner. Finansiert gjennom 1,6 millioner kroner i tippemidler, egenkapital på 4,4 millioner kroner og et lån på 2 millioner kroner skal arbeidet starte opp høsten 2021. 
 
Vi får moderne og bedre overflater å spille på og nye spennende greener, greenområder, nytt vanningsanlegg med mer. Det blir rett og slett en «ny bane» som vil gjøre klubben enda mer attraktiv for nye medlemmer og for greenfeespillere, vi allerede gleder oss til å invitere Derek til en runde golf på den nyrenoverte banen sommeren 2022. Les mer om ombyggingsprosjektet her...
 
Mvh

På vegne av styret/
John-Magne Pedersen (styreleder)
Sparebank 1
Sundvollen Hotell
G. Sætheren
Mesterhus
Palerud
Pergo
Fossen Utvikling
Skue Sparebank
Tronrud Eiendom
ECIT
Arktis Bentzen
RohneSelmer
Kleivstua
Norsk Gulvservice
All Golf Services
Reklameservice
Tømrermester G Sætheren
Skogr